Mainos

Ranskalaiset ottavat lungimmin

Maineelleen uskollisina ranskalaiset käyttävät enemmän aikaa nukkumiseen ja syömiseen kuin mitkään muut maailman hyvinvointivaltioista.

Tänään julkaistun OECD:n tutkimuksen mukaan keskivertoranskalainen nukkuu lähes 9 tuntia joka yö, yli tunnin pidempään kuin japanilaiset ja korealaiset 18 maan listan loppupäässä.

Siestastaan tunnetut espanjalaiset yltävät vasta kolmanneksi amerikkalaisten jälkeen, jotka nukkuvat yli 8,5 tuntia.

Ranskalaiset viettävät yli kaksi tuntia päivässä syöden, vaikkakin pikaruoka valloittaa markkinoita myös Ranskassa. Keskivertomeksikolainen käyttää vain tunnin päivässä syömiseen.

Japanilaiset, joita kitsastelevat unessa ja käyttävät paljon aikaa työmatkoihin, onnistuvat silti käyttämään lähes kaksi tuntia syömiseen ja juomiseen. Japanilaiset käyttävät vähään jäävästä vapaa-ajastaan lähes puolet, 47%, television katseluun ja radion kuunteluun.

Turkkilaiset puolestaan käyttävät yli kolmanneksen vapaa-ajastaan ystävien viihdyttämiseen.

Tutkimuksen mukaan jako vapaa-ajan ja työajan välillä on huomattava osassa maita. Italialaisilla miehillä on jopa puolitoista tuntia enemmän vapaa-aikaa päivässä kuin naisilla. Italialaisnaisten vapaa-aika kulunee kodin hoitoon, tutkimus toteaa.

OECD tutki työtä, terveyttä ja vapaa-aikaa 18 maassa Aasiassa, Euroopassa ja Pohjois- ja Etelä-Amerikoissa. OECD:llä on 30 jäsenmaata.

(MTV3-Reuters)

Raportti luettavissa OECD:n sivustolla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.