Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ranskalainen sipulikeitto 7.12.2001

Julkaistu 07.12.2001 11:54

Toim. Kati Nappa

Vieraana Ranskalaisen koulun ystävät ry:n puheenjohtaja Katharina Bäckman valmistamassa ranskalaista sipulikeittoa.Se on yksi suosituimmista ruuista, joita tarjotaan ja jota saa ostaa yhdistyksen joulumarkkinoilta. Tänä vuonna markkinat pidetään sunnuntaina 9.12.2001

Ranskalainen sipulikeitto 6-8 annosta


n. 800 g sipuleita (runsas litra ohuina viipaleina)
3 rkl voita
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1/4 tl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
runsas 2 l kiehuvaa tummaa lihalientä (kuutiosta tai fondista)
runsas 1dl kuivaa valkoviiniä
suolaa, mustapippuria
3 rkl konjakkia

Pinnalle tai erikseen tarjottavaksi:

paahdettuja ranskanleipäviipaleita tai leipäkuutioita
2 ½ - 4 dl raastettua emmentali- tai gruyérejuustoa

1. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi.
2. Sulata voi ja lisää öljy paksupohjaiseen isoon (n. 4 ½ l) kattilaan. Lisää sipulit ja kuullota kannen alla noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä.
3. Ota kansi pois. Lisää sipulien joukkoon sokeri ja suola ja ja jatka kuullotusta 30-40 min. kunnes sipulit ovat saaneet tasaisen, syvän kullanruskean värin. Sekoita usein.
4. Ripottele jauhot kattilaan ja sekoittele 3 minuuttia. Kaada joukkoon kiehuva lihaliemi ja valkoviini. Keitä hiljalleen 30-40 minuuttia tai enemmänkin.
5. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja juuri ennen tarjolle tuontia konjakilla.
6. Jaa keittoa ruokailijoiden määrän mukaan uunipellillä oleville kippomaisille lautasille. Nosta päälle paahdettu ranskanleipäviipale ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
7. Nosta pelti uunin yläosaan (lähelle grillivastusta tai uunin kattoa) ja anna juuston gratinoitua muutama minuutti. Tarjoa heti. Voit tarjota höyryävän keiton ja leivän myös erikseen. Silloin jokainen voi lisätä keittolautaselleen haluamansa määrän paahdettuja leipäkuutioita ja juustoraastetta. Varsinkin isolle joukolle jälkimmäinen tapa on kätevämpi.

Lisää aiheesta:

Mikä ihmeen Singles' Day? Tästä on kyseTaas varoitus Labubu-kopioista – sisältävät terveydelle haitallisia aineitaMonessa ruoassa piilee näkymätön uhka – vaikutuksia ei vielä tiedetäPastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!Knorrin kastikeainesta vedetään myynnistäAutoilijat mokasivat yksi toisensa perään Porvoossa – selityksiä riitti
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:15
    Shoppailu

    Mikä ihmeen Singles' Day? Tästä on kyse

  • Eilen18:58
    Labubu

    Taas varoitus Labubu-kopioista – sisältävät terveydelle haitallisia aineita

  • Eilen17:01
    Ruoka

    Monessa ruoassa piilee näkymätön uhka – vaikutuksia ei vielä tiedetä

  • Eilen14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • Eilen13:02
    Takaisinvedot

    Knorrin kastikeainesta vedetään myynnistä