Mainos

Ranska yrittää pelastaa huonokuntoisen panttivangin Kolumbiassa

Ranska yrittää auttaa sairauden heikentämää ranskalais-kolumbialaista panttivankia, joka viruu vasemmistosissien vankina Kolumbiassa.

Presidentti Nicolas Sarkozy vetosi tiistaina tv-viestissä Farc-sissiliikkeeseen Ingrid Betancourtin auttamiseksi. Sarkozyn mukaan Betancourt on kuoleman partaalla.

Ranska lähettää Kolumbiaan humanitaarisen ryhmän, joka pyrkii auttamaan Betancourtia ja muita sairaita panttivankeja heidän vankeuspaikassaan.

Kolumbian presidentti Alfredo Uribe lupasi keskeyttää sotilasoperaation alueella, jonne ranskalaislähetystö joutuisi matkaamaan tavoittaakseen Betancourtin. Farc-liikkeen kanta Ranskan aikeisiin ei ollut heti selvillä.

Kolumbialaisviestimet ovat kertoneet Betancourtin olevan sairautensa takia pikaisen verensiirron tarpeessa. Radiouutisten mukaan Betancourt olisi myös kieltäytynyt ruuasta ja lääkkeistä.

Betancourt siepattiin vuonna 2002 kesken presidentinvaalikampanjan. Hänellä on sekä Kolumbian että Ranskan kansalaisuus. Sarkozy on nimennyt Betancourtin vapauttamisen yhdeksi ulkopoliittiseksi tavoitteekseen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.