Mainos

Ranska yrittää elvyttää Lähi-idän tiekarttaa

Ranskan ulkoministeri Michael Barnier on käynyt kahdenkeskisiä neuvotteluja palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin kanssa.

Ranskan ulkoministeri Michel Barnier ja palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat ovat kahdenkeskisissä neuvotteluissa yrittäneet elvyttää tiekarttana tunnettua rauhansuunnitelmaa.

Ulkoministeri Barnier tukee kansainvälisten tarkkailijoiden sijoittamista Gazan alueella Israelin vetäytymisen jälkeen. Hän myös kehottaa osapuolia pidättymään väkivallasta ja kehottaa Israelia lopettamaan muurin rakentamisen Länsirannalle.

- Palestiinalaisten pitää lopettaa väkivalta ja rangaista syyllisiä. Israelin pitää myös tehdä myönnytyksiä, kuten lopettaa muurin rakentaminen Länsirannalla ja lopettaa iskut palestiinalaisalueille.

Arafat puolestaan kiittelee Ranskan tukea suunnitelmalle ahvistaa palestiinalaisten turvallisuusjoukkoja, jotka pystyisivät pitämään palestiinalaismilitantit kurissa. Lisäksi suunnitelman avulla Israelin ja palestiinalaisten välille yritetään saada tulitauko ennen Israelin vetäytymistä lokakuussa 2005.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.