Mainos

Ranska uusii terrorismilakejaan

Lakiesitys antaisi Ranskan poliisille aiempaa laajemmat oikeudet muun muassa videovalvontaan. Myös terroritekojen maksimituomio kovenisi.

Ranska on valmistelemassa uutta terrorisminvastaista lakia, jonka tarkoituksena on lisätä entisestään viranomaisten valtuuksia mahdollisten pommi-iskujen ehkäisemiseksi.

Uusi lakiesitys on määrä tuoda hallituksen käsittelyyn jo lokakuussa, minkä jälkeen se etenee parlamentin hyväksyttäväksi. Asiasta kertoi maan sisäministeri Nicolas Sarkozy Ranskan televisio 3:n haastattelussa.

Sarkozyn mukaan lakiesitys mahdollistaisi poliisille aiempaa laajemmat oikeudet videovalvontaan sekä teletunnistetietojen hankintaan. Myös muun muassa terroritekojen maksimituomio kovenisi nykyisestä 20:stä 30 vuoteen.

Sarkozyn mukaan terrorismin uhka on suuri, luokkaa neljä 5-portaisella asteikolla tarkasteltuna. Hänen mukaansa viranomaisten tiedossa on, että tälläkin hetkellä Irakissa on tusinan verran ranskalaisia nuoria, jotka ovat valmiit ryhtymään itsemurhapommittajiksi.

Sarkozyn haastattelu televisioitiin vain tunteja sen jälkeen Ranskan poliisi pidätti yhdeksän ihmistä terrorismiepäilyjen takia. Pidätykset tehtiin Pariisin alueella ja Normandiassa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.