Mainos

Ranska tutkii uudelleen afrikkalaisten karkotukset

Ranska lupasi käydä uudelleen läpi pariisilaiseen kirkkoon majoittuneiden afrikkalaisten mielenosoittajien karkotusmääräykset. Kymmenen syömälakossa jo puolitoista kuukautta ollutta afrikkalaista päätti kuitenkin jatkaa edelleen lakkoa saadakseen hallitukselta lisää myönnytyksiä.

Saint-Bernandin kirkossa olevat noin 300 afrikkalaista kutsuivat myös koolle uuden mielenosoituksen ensi keskiviikoksi. Viime keskiviikkona Pariisissa järjestettyyn marssiin otti osaa 5 000 ihmistä.

Hallitus ei lupaa kaikille automaattisesti oleskelulupaa, mutta jokaisen tapaus käydään uudelleen läpi, sanoi sisäministeri Jean-Louis Debré RTL-radiolle. Oleskelulupia ei kuitenkaan Debrén mukaan myönnetä niille, joiden turvapaikkahakemus on jo hylätty. Yli sadalla mielenosoittajista on heidän edustajansa mukaan tällainen tilanne.

Syömälakkolaiset, joista suurin osa on malilaisia, ovat sanoneet lopettavansa lakkonsa vasta kun kaikille 300:lle on myönnetty oleskelulupa. Lakkolaiset ovat juoneet makeutettua teetä ja syöneet vitamiinipillereitä, mutta kahden tilan kerrotaan olevan vakava.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.