Mainos

Ranska tutkii neljän ihmisen osallisuutta Pariisin terrori-iskuun

Ranskassa on aloitettu virallinen tutkinta neljän miehen osalta. Heidän epäillään olevan osallisia Pariisin terrori-iskuihin, joissa kuoli yhteensä 17 ihmistä aikaisemmin tammikuussa. Kaikki neljä ovat pidätettyinä.

Pariisin syyttäjänviraston mukaan tutkinta keskittyy iskujen mahdolliseen avunantoon. Syyttäjä Francois Molinsin mukaan tutkitaan lisäapureiden mahdollisuutta ja myös ulkomaisia kytköksiä muun muassa Turkkiin, Espanjaan ja Belgiaan. 

– Tutkinta on keskittynyt kahteen eri linjaan. Kouachi-linjaan ja Coulibaly-linjaan, Molins sanoi tiedotustilaisuudessa. Kouachin veljekset Said ja Cherif olivat satiirilehden hyökkäyksen takana. Juutalaiseen kauppaan hyökkäsi taas algerialaistaustainen Amedy Coulibaly

Ranskalaiset syyttäjät ovat nyt pyytäneet avaamaan virallisen tutkinnan, joka keskittyy neljään mieheen. Heidän epäillään auttaneen iskujen valmistelussa Amedy Coulibalya, joka hyökkäsi muutama päivä Charlie Hebdo -lehden iskun jälkeen kauppaan. 

Ranskan televisio France24 kertoi eilen, että Ranskan syyttäjänvirasto aikoo nostaa alustavat syytteet neljää miestä vastaan. 

Epäillyt ovat viranomaisten mukaan 22–28-vuotiaita. He ovat olleet pidätettyinä viime perjantaista lähtien. Yksi epäilyistä on tutkinnassa myös aseidensa takia. 

Satiirilehti Charlie Hebdoon hyökkäyksen tehnyt veljeskaksikko sai surmansa piirityksessä. Samaten Kosher-kaupassa panttivankidraaman aiheuttanut mies kuoli poliisin rynnäkössä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.