Mainos

Ranska: Terrori ei syynä lentoturmaan

Egyptiläisen matkustajalentokoneen turmapaikalla vierailleen ranskalaisministerin mukaan ei ole syytä epäillä, että terrori-isku olisi aiheuttanut koneen syöksyn mereen. Varhain lauantaina sattuneessa onnettomuudessa kuoli 148 ihmistä.

-Ruumiiden jäänteissä ei ole palojälkiä, ja on kiistatonta, että silminnäkijät eivät nähneet minkäänlaista räjähdystä, varaulkoministeri Renaud Muselier sanoi Ranskan television kakkoskanavalle.

Ranskan liikenneministeri Gilles de Robien sanoi jo viikonloppuna, että vaikka varmuutta asiasta ei ole, onnettomuuden aiheutti todennäköisesti tekninen vika. Ranskan toinen liikenneministeri Dominique Bussereau kuitenkin muistutti Europe 1 -radiokanavalle antamassaan haastattelussa, ettei yksityiskohtaisia arveluita onnettomuuden syistä pitäisi esittää ennen koneen mustien laatikkojen löytymistä ja teknisen tutkinnan valmistumista.

Egyptiläiskone syöksyi mereen Sharm el-Sheikhin edustalla. Valtaosa kuolleista oli ranskalaisia turisteja.

Turmakone oli todettu vaaralliseksi

Flash Airlines -yhtiön matkustajakone oli todettu vaaralliseksi jo aiemmin. Sveitsiläiset viranomaiset kertovat, että sekä kone että sitä käyttänyt yhtiö ovat kiellettyjä Sveitsin ilmatilassa.

Ranskalaiset lähettivät sukellusvenerobotin ja sota-aluksen Punaisellemerelle egyptiläisen lentokoneen rungon etsintää varten. Robotti ja alus ovat osallistuneet Egyptin johtamiin etsintöihin.

Myös ranskalaiset DNA-ekspertit on lähetetty pikaisella aikataululla turma-alueelle auttamaan ruumiinjäänteiden tunnistamisessa.

(MTV3--STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.