Ranska taistelee islamisteja vastaan Malissa

Ranska on jatkanut ilma-iskuja islamistikapinallisia vastaan länsiafrikkalaisessa Malissa, kertoi Ranskan puolustusministeri.

Yksi ranskalaislentäjä sai ministerin mukaan eilen surmansa sotilasoperaatiossa. Ranskalla on Malissa "useita satoja" sotilaita, joiden päätehtävänä on suojella maan pääkaupunkia Bamakoa.

Ranskalaisjoukot saapuivat Maliin eilen maan hallituksen pyynnöstä.

Myös Länsi-Afrikan valtioiden yhteistyöelin Ecowas lähettää joukkoja Maliin lähipäivinä, ilmoitettiin Norsunluurannikon hallituslähteistä tänään.

Joukkojen lähettämisen tarkoituksena on karkottaa al-Qaida-järjestöä lähellä olevat islamistikapinalliset Malin pohjoisosista. Ranskan puututtua Malin sisällissotaan kapinallisten eteneminen on pysäytetty maan keskiosassa. Ranskan armeijalla ei sen mukaan ole tarkoitus ulottaa sotilaallisia operaatioita Malin pohjoisosiin.

Hallituksen joukot ovat ottaneet takaisin hallintaansa strategisesti tärkeän Konnan kaupungin, kertoivat armeija ja paikalliset asukkaat.

Juuri Konnan menettäminen kapinallisille toissapäivänä sai Malin hallituksen pyytämään apua Ranskalta. Kaupungista kapinalliset olisivat voineet edetä kohti pääkaupunkia Bamakoa.

Viime yönä Ranska yritti vapauttaa Somaliassa helikopteri-iskulla jo vuosia maassa panttivankina olleen ranskalaisen tiedustelu-upseerin. Ranskan puolustusministerin mukaan Somalian ja Malin operaatiot eivät liity toisiinsa.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Katso Anne Sjöholmin juttu (Seitsemän uutiset 12.1.2013)

Lue myös:

    Uusimmat