Mainos

Ranska synnytti Euroopan suurimman ase- ja avaruusyhtiön

Ranskan päätös yksityistää ilmailu- ja avaruusjätti Aerospatiale sulauttamalla se Lagardere-ryhmittymään luo Euroopan suurimman puolustusalan yrityksen, sanovat asiantuntijat.

Ranskan hallituksen yllätyspäätös nopeuttaa edelleen Euroopan puolustusteollisuuden uudelleenjärjestelyjä ja nostaa Aerospatialen johtavaan asemaan Euroopassa British Aerospacen edelle.
Lagardere lisää Aerospatialen valikoimaan mm. ohjuksia, satelliitteja ja informaatiojärjestelmiä. Fuusion myötä Ranskan valtion osuus yhtiöstä supistuu hieman alle 50 prosentin. Uuden yhtiön vuosiliikevaihdoksi arvioidaan 80 miljardia frangia ja se listautuu myös pörssiin, Lagardere ja Aerospatiale kertoivat.

Päätös tuli yllätyksenä niin Britannian kuin Saksankin alan teollisuudelle, arvioi Jane's Defence Weekly -lehden asiantuntija. Hänen mukaansa Euroopan puolustusteollisuuden yhteistyö tulee edelleen syvenemään Ranskan toimiessa johtavana osapuolena. Se on tarpeen, jotta Eurooppa voi kilpailla Yhdysvaltain jättimäisen avaruus- ja aseteollisuuden kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.