Mainos

Ranska saattaa maksaa lunnaita Somalian merirosvoille

Ranska ilmoittaa saaneensa yhteyden merirosvoihin, jotka kaappasivat perjantaina ranskalaisen loistoristeilijän Somalian rannikolla. Aluksessa ei ollut matkustajia, mutta sen 30-henkinen miehistö jäi panttivangiksi.

Ranskan puolustusministeriön lähteiden mukaan armeijan eliittijoukot (GIGN) on lähetetty Djiboutiin, mistä ne ovat valmiina lähtemään matkaan tarvittaessa. GIGN-joukot muistetaan muun muassa vuoden 1994 lentokonekaappauksen kukistamisesta. Tuolloin eliittisotilaat hyökkäsivät Marseillen lentokentällä kaapattuna olleeseen koneeseen, tappoivat neljä kaapparia ja vapauttivat matkustajat.

Ranskan puolustusministerin Herve Morinin mukaan voimakeinojen käyttäminen ei tule kysymykseen, jos miehistön turvallisuutta ei voida taata.

Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner varoitti, että neuvottelut saattavat kestää pitkään. Kouchnerin mukaan voi olla myös mahdollista, että merirosvoille joudutaan maksamaan lunnaita.

Ponant-loistopursi oli matkalla Seychelleiltä Välimerelle, kun siihen hyökättiin Adeninsalmessa Somalian ja Jemenin välissä.

Somalian rannikko kuuluu maailman vaarallisimpiin vesiin. Kaikkia alueella liikennöiviä aluksia on kehotettu pysymään vähintään 200 merimailin päässä Somalian rannikosta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.