Mainos

Ranska saattaa lähettää joukkoja Afganistanin taistelualueille

Ranska saattaa lähettää satoja sotilaita Itä-Afganistaniin, jossa Naton johtamat joukot taistelevat kapinallisia vastaan. Asiasta kertoi Le Monde -lehti tänään.

Lehden mukaan joukkojen lähettäminen on osa presidentti Nicholas Sarkozyn ja tämän neuvonantajien uutta Afganistan-politiikkaa.

Ranskalla on noin 1900 sotilasta Naton komennossa Afganistanissa, valtaosa niistä suhteellisen rauhallisessa pääkaupungissa Kabulissa. Viime vuonna Ranska veti pois 200 erikoisjoukkojen sotilasta, jotka olivat toimineet Yhdysvaltain komennossa.

Presidentin edustaja ei halunnut vahvistaa tai kiistää lehden tietoja. Hänen mukaansa Sarkozy ei ole tehnyt asiassa päätöstä.

Naton lähteen mukaan kyseessä on yksi mahdollinen vaihtoehto, josta sotilasliiton piirissä keskustellaan ennen Bukarestissa huhtikuussa pidettävää huippukokousta. Tämän vaihtoehdon mukaan Ranska lähettää joukkoja Itä-Afganistaniin, jolloin alueella nyt olevat amerikkalaiset voivat siirtyä etelään Talebania vastaan taistelevien Nato-joukkojen tueksi.

Levottomassa etelässä on ennestään kanadalaisia, amerikkalaisia, hollantilaisia ja brittiläisiä joukkoja.

Vahvistusten saaminen Afganistaniin ja erityisesti etelään oli esillä Liettuassa aiemmin tässä kuussa pidetyssä Naton puolustusministereiden kokouksessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.