Mainos

Ranska perui USA:n lentoja turvallisuussyistä

Ranska perui aattona turvallisuussyiden takia Air Francen lentoja Los Angelesiin.

Ranska perui jouluaattona useita lentoja Los Angelesiin terroriuhan vuoksi. Yhdysvaltain sisäisestä turvallisuudesta vastaavasta ministeriöstä on kerrottu nimettömästi kansainvälisille uutistoimistoille, että amerikkalaisvirkailijat olivat havainneet uhan käymällä läpi lentojen matkustajalistoja.

- Uhka johtui matkustajista, ei lentäjistä, sanottiin yhdysvaltalaislähteistä uutistoimisto AFP:lle.

- Se oli amerikkalaista tietoa matkustajista, mitä olemme välittäneet ranskalaisille. Annoimme heille nimiä.

Yhteensä jouluaattona peruttiin kolme Air Francen vuorolentoa Los Angelesiin. Kaksi lennoista oli alun perin määrä lentää keskiviikkona ja yksi torstaina. Ranskan hallituslähteiden mukaan lisää peruutuksia ei ole tällä haavaa suunnitteilla.

Kireät turvatoimet ovat näkyneet myös Yhdysvaltain lentokentillä. Delta Airlinen terminaali evakuoitiin illalla puoleksitoista tunniksi turvallisuusuhan vuoksi New Yorkin La Guardian lentoasemalla. Myös lähdössä olleet koneet komennettiin palaamaan takaisin.

Turvallisuusuhan aiheutti metallinpaljastimen laukaissut naismatkustaja, joka ei jäänyt odottamaan tarkempaa tutkimusta vaan pääsi livahtamaan tarkastuspisteen läpi. Kyseistä naista ei tavoitettu, joten kaikki terminaalissa odottaneet matkustajat joutuivat uudelleen turvatarkastukseen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.