Mainos

Ranska lupasi johtaa YK:n Libanon-joukkoja

Ranskan puolustusministeri Michelle toivoo, että Libanoniin lähetetään rauhanturvaajia useista Euroopan maista ja muslimimaista.

Ranska vahvistaa olevansa valmis johtamaan YK:n joukkoja Etelä-Libanonissa. Puolustusministeri Michele Alliot-Marie vaati samalla rauhanturvaajille selkeitä ja tarpeeksi laajoja valtuuksia.

Alliot-Marien mukaan Ranska pysyy vetovastuussa YK:n laajennetusta Unifil-operaatiosta ensi helmikuuhun asti. Hän toivoi televisiohaastattelussa, että Libanoniin lähetetään rauhanturvaajia useista Euroopan maista ja muslimimaista.

Unifilin vahvuus on tällä hetkellä parituhatta sotilasta. YK:n turvallisuusneuvosto päätti viime perjantaina, että rauhanturvaajien määrä voidaan nostaa 15 000:een.

EU-maat avustavat Libanonia 70 miljoonalla eurolla

EU-maat antavat Libanonin hätäapuun 70 miljoonaa euroa, kertoo EU:n kehitysyhteistyöstä ja humanitaarisesta avusta vastaava komissaari Louis Michel. Samalla Michel vaati Israelia lopettamaan ilma- ja merisaartonsa Libanonissa "katastrofin välttämiseksi".

Euroopan komissio on jo aiemmin korvamerkinnyt 20 miljoonaa euroa hätäapuun Libanonissa ja esittänyt hätäapurahavaraston nostamista 50 miljoonaan euroon.

Michelin mukaan yksityisten EU-kansalaisten lahjoitukset mukaan lukien Euroopan unioni auttaa Libanonia yli 100 miljoonalla eurolla.

Michel kehotti Israelia lopettamaan Libanonin saartamisen merellä ja ilmassa maata uhkaavan polttoainepulan välttämiseksi. Michelin mukaan ilman normaalia öljyntuontia maahan "voi seurata katastrofi, joka vahvistaa toista katastrofia".

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.