Mainos

Ranska jatkaa brittilihan tuontikieltoa

Ranska ei halua brittilihaa
Ranska päätti tänään jatkaa edelleen brittilihan tuontikieltoa, vaikka EU poisti brittiläisen naudanlihan vientikiellon jo viime kesänä. Ranskan elintarvikevalvontavirasto ilmoitti, että brittiläinen naudanliha on yhä riski kuluttajille hullun lehmän taudin vuoksi.

Britannian hallituksen edustaja sanoi, että Britannia saattaa haastaa Ranskan oikeuteen asian vuoksi. Myös Saksa on suhtautunut nyreästi brittilihan tuontiin. Saksa on kuitenkin luvannut, että Britanniasta tulevan lihan tuontikielto yritetään purkaa jouluun mennessä. EU:n parlamentin brittijäsenet ovat jo aiemmin vaatineet EU:n komissiolta toimia, koska he katsovat Ranskan ja Saksan vitkutelleen brittiläisen naudanlihan tuontikiellon kumoamisessa.

Ranskan elintarvikeviraston mukaan hullun lehmän taudin vaaraa ei ole saatu Britanniassa täydelleen hallintaan. EU kielsi Britannialta naudanlihan viennin maaliskuussa 1996 nautoja vaivanneen hullun lehmän taudin (BSE) vuoksi. Lihan pelättiin voivan tartuttaa ihmisiin kuolemaan johtavan Creutzfeldt-Jakobin taudin.
(STT-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja