Mainos

Ranska ja Saksa kannattavat EU:n perustuslakia

Ranska ja Saksa asettuivat tänään tukemaan EU:n yhteistä perustuslakia, joka on "olennainen askel Euroopan yhdentymisen historiallisessa prosessissa". Samalla presidentti Jacques Chirac ja liittokansleri Gerhard Schröder totesivat, että Ranska ja Saksa ajavat hyvin päättäväisesti EU:n laajentumista itään.

Kummatkin johtajat ovat aiemminkin sanoneet suosivansa yhteistä perustuslakia yhtenä monista tavoista tiivistää unionia samalla, kun se laajenee itään. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun kummankin maan hallitukset ovat yhdessä asettuneet tukemaan ajatusta.

Väliaikaishallitus Afganistaniin


Tänään pidetyssä Saksan ja Ranskan välisessä huippukokouksessa Chirac ja Schröder vaativat myös "väliaikaisen hallituksen" muodostamista Afganistaniin mahdollisimman pian. Väliaikaishallitus johtaisi maata siihen asti, kunnes sinne saataisiin muodostettua kansallisen yhtenäisyyden hallitus.

-Tavoitteemme on muodostaa Afganistaniin mahdollisimman nopeasti väliaikaishallitus, sen jälkeen maahan tulisi perustaa laajapohjainen, eri väestöryhmiin perustuva hallitus, johtajat sanoivat yhteisessä julkilausumassaan.

Chirac ja Schröder sanoivat toivovansa, että asiasta päästäisiin sopuun YK:n välityksellä Bonnissa maanantaina alkavassa kokouksessa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.