Mainos

Ranska ja Britannia suunnittelevat Kosovo-joukkoja

Ranska ja Britannia valmistelevat suunnitelmaa Kosovoon lähettävistä joukoista, jotka koostuisivat lähinnä eurooppalaisista sotilaista. Ranskan puolustusministeri Alain Richard sanoo, että joukko voisi olla kooltaan 25 000- 30 000 sotilasta.

Joukko, joka sijoitettaisiin Kosovoon heti Pariisiin kaavailtujen rauhanneuvottelujen jälkeen, sisältäisi myös amerikkalaissotilaita. Rauhanneuvottelujen on määrä alkaa lauantaina. Richardin mukaan rauhanturvajoukkoja johtaisi sotilasliitto Naton nopean vastaiskun joukkojen brittiläinen komentaja. Naton Makedoniassa olevat joukot muodostaisivat Kosovon rauhanturvajoukon ytimen. Ranska toimittaa joukkoon 5000 sotilasta ja 40 lentokonetta sekä laivoja. Yhdysvallat on myös sanonut antavansa sotilaitaan Kosovo-joukkoon. Kaikkiaan 2000-4000 amerikkalaissotilasta osallistunee rauhansopimuksen valvontaan Kosovossa.

Serbian varapääministeri Vojislav Seselj ilmoitti puolestaan torstaina, että Nato-joukkojen on taisteltava tiensä Kosovoon, jos sotilasliitto haluaa sijoittaa sinne joukkojaan. -Teemme kaikkemme estääksemme Nato-joukkojen saapumisen Kosovoon. Nato ei pysty sijoittamaan sotilaitaan rauhanomaisesti Kosovoon, hän uhkaili.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.