Mainos

Ranska hakee Suomelta turskatukea

Ranska hakee tukea tavoitteilleen, ettei kalastuskiintiöitä leikattaisi niin rajusti kuin komissio ehdottaa.

Ranska on vakavasti huolissaan kalastuskiintiöiden leikkauksista, joita EU:n komissio on ehdottanut. Maatalousministeri Herve' Gaymard on vieraillut maanantaina Helsingissä hakemassa Suomen tukea tavoitteille, ettei kiintiöitä leikattaisi niin rajusti kuin komissio on ehdottanut.

Ministeri Juha Korkeaoja sanoi Suomen ymmärtävän Ranskan pyrkimyksiä ja oli samaa mieltä siitä, ettei kiintiöitä saa leikata liian jyrkästi vuodesta toiseen.

Gaymardin mukaan erityisesti turskakiintiöiden leikkaus olisi vakava ongelma erityisesti Bretagnessa, jossa kalastus on pienimuotoista. -Me haluamme järjestelmän, jossa kalastuksen sosiaaliset ja taloudelliset vaikutukset otetaan huomioon. Kalastuksesta on käytävä keskustelua tutkijoiden ja kalastajien välillä, sanoi ministeri.

Tulevan vuoden kalastuskiintiöistä neuvotellaan ensi viikolla kalastusneuvostossa Brysselissä. Neuvottelut ovat perinteisesti olleet pitkät ja mutkikkaat. Suomella ei ole juuri roolia näissä kiistoissa, sillä Itämeren kalastuskiintiöistä sovitaan Itämeren kalastuskomissiossa.

Ministerit keskustelivat myös EU:n maatalouspolitiikan uudistuksista ja olivat samaa mieltä siitä, että metsäkysymyksiin pitäisi kiinnittää enemmän huomiota EU:ssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.