Mainos

Ranska esittelee ehdotuksensa maahanmuutosta

Ranska esittelee tänään ehdotuksensa laittoman maahanmuuton kuriinsaamiseksi EU-alueella. EU-maiden yhteisestä ja entistä tiukemmasta maahanmuuttopolitiikasta sopiminen on yksi Ranskan puheenjohtajuuden päätavoitteita. Ranska tuo ehdotuksensa sisäasiainministerien kokoukseen Cannesissa.

Ranska toivoo, että sen ehdotus johtaisi lokakuun huippukokouksessa sopuun siitä, miten laitonta maahanmuuttoa estetään ja miten laittomasti unionin alueella olevia voidaan karkottaa entistä enemmän. Pääministeri Francois Fillon sanoi vajaa viikko sitten, että sopu on lähellä.

Diplomaattilähteiden mukaan alkuperäinen ehdotus on niin laimennettu, että se menee läpi. Alunperin Ranska halusi vaatimuksen siitä, että maahanmuuttajat allekirjoittavat ns. integraatiosopimuksen, jossa he sitoutuvat oppimaan maan kielen ja hyväksymään sen arvot. Tästä ei olla kuitenkaan vielä päästy sopuun.

Sen sijaan todennäköisesti läpi menee ehdotus siitä, ettei suurille määrille laittomia maahanmuuttajia enää anneta kerralla oleskelulupia niin kuin muun muassa Espanja teki kolme vuotta sitten.

EU-komissio arvioi, että laittomasti unionin alueella oleskelee kahdeksan miljoonaa ihmistä. EU:n kaavailut maahanmuuton hillitsemiseksi on tuomittu jyrkästi etenkin Latinalaisessa Amerikassa. Venezuela on jopa uhannut katkaista öljyhanat Eurooppaan.

Komission puheenjohtaja Jose-Manuel Barroso on muistuttanut, että Latinalaisen Amerikan maiden keskinäinen maahanmuuttopolitiikka on vieläkin tiukempaa. Ranskan sisäministeri perustelee tiukentamisen tarvetta myös sillä, että hänen mielestään yksi Irlannin kansanäänestystuloksen syitä oli juuri liian lepsu maahanmuuttopolitiikka.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.