Mainos

Ranska ei taivu lihakiistassa

Ranskan pääministeri Lionel Jospin torjui tänään jyrkästi vaatimukset purkaa brittiläisen naudanlihan tuontikielto. Hänen mukaansa Ranskan koko yhteiskunta seisoo yhtenäisenä tuontikiellon takana, jonka ylläpitoa suositti riippumaton terveysvirasto. Brittiläisen toimittajan kysymys, miksi Ranska uhmaa EU:n määräyksiä ja sääntöjä sai Jospinin lähes menettämään malttinsa Helsingin huippukokouksessa.

Lionel Jospin

Jospin ei suuremmin pitänyt siitä, että häneltä pyydettiin vastausta englanniksi ja hän syytti brittimediaa Ranskan kantojen vääristelystä. Hän muistutti, että muutkin maat epäröivät ostaa brittiläistä lihaa.
-Jos katsotte listaa maista, jotka hyväksyvät brittiläisen naudanlihan, huomaatte ettei lista ole pitkä ja että kysymys on lähinnä kääpiövaltioista, Jospin kuittasi.

Jospinin mukaan terveyden suojeluun liittyvät kysymykset ovat Ranskassa erityisen herkkiä, koska maata ravisteli veriskandaali muutama vuosi sitten. HI-viruksen tartuttamaa verta otettiin verenluovuttajille ja jaettiin edelleen verenvuototautia sairastaville. Monet kuolivat sittemmin aidsiin.

-Creutzfeld-Jakobin tauti on kauhea, kuolemaan johtava tauti. On olemassa vahva epäilys taudin siirtymisestä eläimestä ihmiseen eikä taudin tarttumisesta ole varmaa tietoa. Tämän johdosta ja Ranskan yleisen mielipiteen herkkyyden takia, olemme tehneet päätöksemme, Jospin tiukkasi sormi heiluen. Hän sanoi, ettei asia ole aiheuttanut vaikeuksia Britannian ja Ranskan välille, ja kiitti pääministeri Tony Blairia rakentavasta suhtautumisesta. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.