Mainos

Ranska ehdottaa Israelin asteittaista vetäytymistä Libanonista

Uusi kompromissiehdotus pyrkii ratkaisemaan pattitilanteen, joka on syntynyt YK:n turvallisuusneuvostossa lähinnä Ranskan ja Yhdysvaltojen välille.

Ranska ehdottaa YK:n lähi-itää koskevaan päätöslauselmaan muutosta, jonka mukaan Israel voisi vetää asteittain joukkonsa pois Libanonista tulitauon alettua. Ehdotuksella pyritään ratkaisemaan pattitilanne, joka on syntynyt turvallisuusneuvostossa lähinnä Yhdysvaltojen ja Ranskan välille.

Ehdotuksen mukaan Israelin joukkojen täytyisi vain aloittaa vetäytyminen eteläisestä Libanonista siinä vaiheessa kun tulitauko Hizbollahin kanssa astuu voimaan, kertoi nimetön lähde uutistoimisto AFP:lle.

Lähteen mukaan Ranska on ehdottanut päätöslauselmaan kohtaa, jonka mukaan "Libanonin joukkojen pitäisi alkaa siirtyä Etelä-Libanoniin yhdessä Unifil-joukkojen kanssa, ja samaan aikaan Israelin joukot alkaisivat vetäytyä Libanonin ja Israelin epävirallisen rajan eteläpuolelle".

Aiemmin ranskalaiset vaativat, että Israelin joukkojen täytyy poistua Libanonista heti kun taistelut taukoavat. Amerikkalaiset puolestaan haluavat, että Israelin joukot pysyvät Libanonissa kansainvälisten joukkojen tuloon saakka. Yhdysvallat pelkää, että Hizbollah ottaa raja-alueen haltuunsa israelilaisten lähdön jälkeen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.