Mainos

Ranska äänestää homoliitoista – poliisi varautuu mellakoihin

Ranskassa on päivän mittaan kiristetty turvatoimia, sillä parlamentin lopullinen äänestys samaa sukupuolta olevien avioliitto- ja adoptio-oikeudesta lähestyy.

Ylähuone hyväksyi esityksen vajaat kaksi viikkoa sitten. Sosialistien ajaman lain uskotaan saavan lopullisen sinettinsä alahuoneessa helposti. Alahuone äänestää kiistellystä homoliittolaista iltakuudelta Suomen aikaa.

Ranskasta tulisi 14:s valtio, jossa homot voivat mennä naimisiin.

Ihmisoikeusaktivistit aikovat juhlia kaduilla parlamentin päätöstä myöhemmin illalla. Lain vastustajat ilmoittavat jatkavansa mielenosoituksiaan.

Lakia vastustavat kiivaimmin oikeistoryhmät ja katolinen kirkko. Vastustajia on hiertänyt etenkin samaa sukupuolta olevien avioparien adoptio-oikeus. Lain vastustajat ovat pitkin alkuvuotta järjestäneet näyttäviä joukkomielenosoituksia Pariisissa ja muualla maassa.

Mielenosoitusten katsotaan lietsoneen homovihamielistä mielialaa maassa. Ääriainekset ovat hyökänneet seksuaalivähemmistöjen suosimia ravintoloita vastaan ja ainakin kaksi ihmistä on joutunut pahoinpitelyn kohteeksi Pariisissa.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.