Rannalta kylpyhuoneeseen

Onko askarteluboomi tulossa vai jo täällä? Ainakin se on lähellä, sillä viime aikoina markkinoille on tullut näppäriä tapoja muuttaa erilaisten pintojen ja sitä kautta kokonaisten tilojen ilmettä. Nyt niin askarteluliikkeistä kuin sisustus- ja lahjatavaraliikkeistä löytyy uutuustuotteita, joilla remonttitaidotonkin onnistuu helposti muuntamaan vaikkapa kylpyhuoneen ilmeen.

Kalvomaaleilla syntyy kätevästi läpikuultavia siirtokuvia kylpyhuoneen ikkunoiden, peilien tai saniteettiposliinien somisteeksi. Tekeminen on helppoa: aivan tavallisen muovikalvon alle laitetaan mallipiirros, jonka ääriviivat jäljennetään kalvolle kalvovärin avulla. Näiden níin sanottujen rajausten on annettava kuivua ennen varsinaista kuvioiden värittämistä pari tuntia. Kuvion värittämisen jälkeen on vielä maltettava antaa värin kuivua noin vuorokauden. Sen jälkeen kuvion voi irrottaa kalvosta kokonaisena ja siirtää paikalleen.

Kalvomaalikuviot tarttuvat itsestään kiinni koviin pintoihin ja ne on myös helppo poistaa. Kuviot sietävät kevyen pyyhkäisyn esimerkiksi kostealla liinalla. Jos pinta pitää pestä kunnolla, on kuviot syytä irrottaa ja painaa pesun ja kuivauksen jälkeen takaisin paikalleen.
Kuviolla saa kätevästi näkösuojaa esimerkiksi kylpyhuoneen ikkunaan. Mallipiirroskuvia löytyy mm. askarteluliikkeistä saatavista mallikirjoista, mutta jos haluaa jotakin omaleimaisempaa voi kuviot suunnitella itse.

Vieläkin helpommalle voi päästä. Saksalainen Octopus markkinoi muotoilun huippunimien avustuksella itseliimautuviin elementteihin, koristekuvioihin ja sarjoihin koordinoituihin kylpyhuonetarvikkeisiin perustuvaa konseptiansa.

Sen sijaan, että kylpyhuoneen vanhat laatat korvataan uusilla, voi tilan ilmeen muuttaa edullisemmin ja huomattavasti pienemmällä vaivalla liimaamalla vanhan laatan päälle uusi pintakuviointi. Myös peilit ja muut tasaiset seinäpinnat voidaan pinnoittaa kohokuvioilla.

Ennen työhön ryhtymistä pinnat puhdistetaan huolellisesti. Itsekiinnittyvien elementtien asentaminen on helppoa. Kuviosta poistetaan suojakalvo, sen tarkka paikka asemoidaan ja kuviotarra painetaan käsin kiinni haluttuun kohtaan. Kuviopinnat voidaan puhdistaa normaaleilla pesuaineilla pinnan kärsimättä, kunhan kuviot on kiinnitetty kunnolla.

Octopus-konsepti muodostuu eri muotoilijoiden suunnittelemista kokonaisuuksista. Octopusin suunnittelijanimiä ovat mm. Andrea Branzi, Beppe Facente ja Ritzenhoff-lasisarjoistaan tunnetun Sieger Designin Michael Sieger.

Kuhunkin kokonaisuuteen kuuluu erilaisia laattakoristeita, laattapintoja ja kuvionauhoja sekä kylpyhuoneen matot, suihkuverhot ja liukuesteet. Espanjalainen arkkitehti ja muotoilija Oscar Tusquet on lisäksi suunnitellut saippuakupin ja hammasharjatelineen. Kylpyhuoneen ilmeen voi vielä viimeistellä kokonaisuuteen sopeutuvilla saippuoilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja