Mainos

Rannalle jäänyt Fortum harkitsee lähtöä ulkomaille

Ilman ydinvoimalupaa jäänyt valtionyhtiö Fortum saattaa lähteä mukaan kansainvälisiin projekteihin. Eilen hallitus esitti ydinvoimalupien saajiksi Teollisuuden Voimaa (TVO) ja Fennovoimaa. Myös Fortum oli hakenut lupaa, mutta jäi ilman.

– Meihin on otettu monista kansainvälisistä projekteista yhteyttä. Se, että lähdemmekö mukaan ja missä roolissa, on selvittelyn alla. Onko mukana oleminen asiantuntijaroolia vai liittyykö omistusta, emme halua nostaa mitään hanketta ylitse muiden, muotoilee Fortumin toimitusjohtaja Tapio Kuula.

Fortumilla on Loviisassa kaksi ydinvoimalaitosyksikköä. Toisen lupa päättyy vuonna 2027 ja toisen 2030. Yhtiöllä on kuitenkin vahva halu saada Loviisaan jatkoa myös näiden jälkeen.

– Nyt päätöksestä on kulunut 12 tuntia, joten ennenaikaista miettiä jatkoa. Mutta intresseissä on pitää Loviisa ydinvoimapaikkakuntana jatkossakin, MTV3:n Huomenta Suomessa yhdessä Fennovoiman ja TVO:n johtajien kanssa vieraillut Kuula sanoo.

Luvan saaneet luottavaisin mielin

Luvan saaneita Fennovoimaa ja TVO:ta projektit eivät hirvitä, vaikka rakenteilla oleva Olkiluoto 3 on myöhässä ja reilusti yli budjetin.

- Ydinvoimalaitos on aina vaativa projekti, mutta ei hirvittävä, sanoo Fennovoiman toimitusjohtaja Tapio Saarenpää.

TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhua on myös optimistinen:

– Olkiluoto 3:sta on tulossa hyvä laitos, sikäli ei ole siis estettä, miksei Olkiluoto 4 olisi hyvä.

Haastateltavina toimitusjohtajat Tapio Saarenpää, Fennovoima, Jarmo Tanhua, TVO ja Tapio Kuula, Fortum (Huomenta Suomi 22..4.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.