Mainos

Rankkasateista miljoonavahingot Ruotsissa ja Tanskassa

Toistaiseksi tulvat ovat vaatineet yhden kuolonuhrin. Rankkasateiden aiheuttamat tulvat ovat Etelä-Ruotsissa sotkeneet etenkin liikennettä ja useita teitä on suljettu. Autoilua on jopa kehotettu välttämään Malmössä. Rankkasateet ovat myös Roskilden festivaalin kiusana.

Sateet ja tulvat ovat aiheuttaneet miljoonavahingot Ruotsissa ja Tanskassa. Etelä-Ruotsissa noin 40 tietä on poikki ja liikenne kaaoksessa.

Rankkasateiden aiheuttamat tulvat ovat vaatineet ainakin yhden uhrin. Helsingborgin ulkopuolelta on löydetty nainen kuolleena veden täyttämästä autosta. Poliisi ei tiedä vielä, miten auto pääsi täyttymään vedellä lähes kokonaan.

Tulvavesistä on aiheutunut ongelmia etenkin Etelä-Ruotsissa Skånen alueella, missä pelastusviranomaiset eivät ehtineet vastaamaan kaikkiin avunpyyntöihin.

Forecan sääennusteen mukaan sateet jatkuvat Etelä-Ruotsissa ja Tanskassa viikonlopun yli.

Autoilua kehotettu välttämään

Ruotsin tiehallinto on kehottanut ihmisiä välttämään autoilua Malmössä, ja monet tiet muualla Skånen alueella on suljettu.

Tulvivien vesimassojen vuoksi kymmeniä maanteitä oli jouduttu sulkemaan. Landkronassa osa ratavallia on sortunut ja Malmön paikallisliikenne on ollut melkoisessa sotkussa.

- Kuulin autoradiosta, että Lundin jälkeen oli teitä tukossa ja tulin varmuuden vuoksi kiertoteitä. Joitakin teitä oli suljettuna, alikulkutunnelit täynnä vettä, mutta kyllä täällä vielä kulkemaan pääsee, Pekka Järviranta kertoi iltapäivällä. Hän oli pari tuntia aikaisemmin palannut Malmöön lomailtuaan Taivalkoskella, Oulussa ja Helsingissä.

- Koko ajan täällä sataa. Ei nyt kaatamalla, mutta tihkuttaa ja meidänkin talon autotalliin on tullut vettä. Kaupungilla viemärit eivät jaksa vetää kaikkea vettä, Malmön keskustassa asuva Järviranta kertoi.

Sateet kiusaavat myös Tanskaa

Sitkeästi jatkuvat vesisateet piinaavat myös Tanskaa. Roskilden festivaalialueella vesi lainehti ja Punainen Risti varoittei festivaaliosallistujia hukkumisvaarasta.

Tanskan Vordingborgissa puolustusvoimat auttoi evakuoimaan jo torstaina 800 lasta eräältä lapsileiriltä läheisiin kouluihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.