Mainos

Rankkasade iski - vesi tulvii Lounais-Suomessa kaduille ja kellareihin

Eilisen ja tämän aamun rankat sateet ovat aiheuttaneet tulvia Lounais- ja Länsi-Suomessa. Vesi on tulvinut kaduille tai valunut kellareihin ainakin Mynämäellä, Maskussa, Nousiaisissa, Turussa, Korppoossa, Salossa, Raisiossa ja Eurassa jokien ja viemäreiden tulviessa.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos on saanut tänään noin 80 rankkoihin sateisiin ja tulvavesiin liittyvää tehtävää.

– Pahin tilanne on ollut Mynämäen terveyskeskuksessa, missä vesi on tulvinut kellaritiloihin. Lisäksi vettä on omakotitalojen ja rivitalojen kellareissa laajoilla alueilla ja paikoin kadut ja alikulut ovat tulvineet esimerkiksi Turussa, kertoo päivystävä päällikkö Kari Alanko Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta.

Pahimmillaan kellareissa on ollut vettä jopa 50 senttimetriä.

Rankat sateet jatkuvat edelleen. Ilmatieteen laitoksen sadevaroitus on voimassa Satakunnan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa, missä voi sataa yli 50 millimetriä vuorokaudessa.

– Perjantaina sateet loppuvat Varsinais-Suomessa illan aikana. Tulvavaara siirtyy illaksi pohjoisemmaksi läntiseen Suomeen Vaasan ja Kokkolan seuduille. Rankkoja kuuroja saadaan kuitenkin Länsi-Suomessa vielä viikonloppunakin, sanoo MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Joet tulvalukemissa

Runsaat sateet ovat nostaneet jokien virtaamia kevättulvalukemiin länsirannikolla ja Etelä-Pohjanmaalla. Suomen ympäristökeskuksen mukaan eilisen sateet ovat saaneet virtaamat nousemaan muun muassa Uskelanjoessa ja Lapväärtinjoessa pienen kevättulvan suuruisiksi.

Ympäristökeskuksen arvion mukaan jokien virtaamat nousevat keskimääräisen kevättulvan suuruiseen huippuunsa viikonlopun aikana. Sateisilla alueilla sateet aiheuttavat paikallista tulvimista ja vesi noussee alavimmille pelloille, muun muassa Lapuanjoen Liinamaassa.

Sateita voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta.

Katso alueelliset ennusteet perjantaista sunnuntaille:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.