Mainos

Rankka video Irakista: Epätoivoiset irakilaiset yrittävät avustushelikopterin kyytiin

Entinen toimittaja, nykyinen vihreä itävaltalainen europarlamentaarikko Michel Reimon on julkaissut netissä rankan videon Pohjois-Irakin avustuslennolta.

Hän arvioi, että Isiksen piirittämällä Sinjarin vuorella on jopa 50 000 –100 000 hätää kärsivää irakilaista ilman vettä ja ruokaa. Avustuslennolla mukana ollut Reimon kuvasi tilannetta pienellä kameralla, älypuhelimella ja julkaisi jutun YouTubessa.

Videolla näytetään mm. miten epätoivoiset ihmiset yrittävät tunkea pelastushelikopteriin ja lapset ja vanhukset lähes murskaantuvat ihmispaljouteen.

– Ihmiset ovat kuoleman loukussa. Asteita on 45, ja joka päivä ihmisiä kuolee janoon, Reimon kertoi Spiegel-lehdelle.

Videossa irakilaiset sotilaat heittävät vuorelle vesipulloja, ruokapaketteja ja lääkkeitä. Koneen laskeutuessa alkaa kaaos, sillä valtava ihmismassa yrittää päästä kopteriin. Osa pääsee sisään, suurin osa jää maahan. Selviytyneet istuvat apaattisena, lapset itkevät. Jotkut ihmiset yrittävät roikkua pelastushelikopterissa.

– Meno- ja paluumatkalla sotilaat tulittavat sivuovista kohti ISIS-joukkoja, jotka puolestaan yrittävät ampua kopteria kohti, Reimon sanoi.

Vaarallisia lentoja

Pelastuslentojen vaarallisuudesta kertoo myös, että tiistaina yksi kone syöksyi maahan. Tiettävästi koneessa oli liikaa ihmisiä. Reimon on saanut myös kritiikkiä, jonka mukaan hänenkin paikallaan olisi koneessa voinut olla yksi pelastettava.

– Tälle dramaattiselle tilanteelle Pohjois-Irakissa tarvitaan huomiota. Tämä on kansanmurha,  juuri EU-parlamentissa aloittanut itävaltalainen Reimon puolustautui.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.