Mainos

Ramzan Kadyrovista Tshetshenian pääministeri

Ramzan Kadyrov on Tshetshenian uusi pääministeri.

Tshetshenian parlamentti on valinnut 29-vuotiaan Ramzan Kadyrovin yksimielisesti Tshetshenian pääministeriksi Groznyissä. Virkaanastujaispuheessaan hän ilmaisi toiveensa läheisempiin väleihin Moskovan kanssa ja ilmoitti murskaavansa kapinalliset.

29-vuotias Kadyrov on yksi Tshetshenian vaikutusvaltaisimmista poliitikoista. Hän johtaa monituhatpäistä, pääasiassa entisistä kapinallisista koostuvaa yksityistä sotajoukkoa.

Kadyrov on vuonna 2004 murhatun presidentin Akhmad Kadyrovin poika. Hän korvaa keskiviikkona terveyssyistä eronneen edellisen pääministerin Sergei Abramovin. Abramov loukkaantui onnettomuudessa viime marraskuussa, ja siitä lähtien Kadyrov on hoitanut pääministerin tehtäviä.

Kadyrovin on ennustettu korvaavan pian Alu Alkhanovin Tshetshenian presidenttinä, sillä tänä vuonna hän saavuttaa lain edellyttämän 30 vuoden iän presidentin tehtäviin.

Kadyrov on nauttinut Kremlin luottamusta jo vuosia, vaikka ihmisoikeusaktivistit ovatkin toistuvasti syyttäneet häntä siviilien murhista ja kaappauksista. Taistelustaan separatistikapinallisia vastaan Kadyrov sai vuonna 2004 Venäjän sankarin kunniamerkin presidentti Vladimir Putinilta.

Viime aikoina Venäjän miehittämässä Tshetsheniassa ei ole käyty suuria taisteluita kapinallisten ja armeijan välillä, mutta silti armeija ja sitä tukevat joukot ovat kärsineet miestappioita lähes päivittäin.

Noin 10 000 sotilasta ja kymmeniätuhansia siviilejä on saanut surmansa sissisodassa, joka on kestänyt jo vuosikymmenen.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.