Ramirent teki miljoonakaupan

Ramirentista tulee Pohjoismaiden johtava konevuokrauskonserni, kun se ostaa norjalaiselta Veidekkeltä Bautas-liiketoiminnan. Bautas siirtyy Ramirentin omistukseen Veidekkeltä 120 miljoonan euron kauppahinalla.

Bautas-konsernin liikevaihto oli vuonna 2001 yhteensä 95 miljoonaa euroa ja käyttökate 26 miljoonaa. Yritysoston kautta muodostuu pohjoismainen konevuokrauskonserni, jolla on johtava markkina-asema Suomessa, Norjassa ja Puolassa sekä vahva asema Ruotsissa, Baltiassa ja Venäjällä.
Uudella konsernilla on noin 1 200 työntekijää.

Osana kauppajärjestelyä Ramirent aikoo suunnata annissa noin 2,14 miljoonaa uutta osaketta Veidekkelle 14 euron hintaan osakkeelta, minkä seurauksena Veidekken osuus osakkeista ja äänistä Ramirentissä tulee olemaan noin 33 prosenttia. Suunnattu anti edellyttää Ramirentin syyskuun lopussa pidettävän ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksyntää. Järjestelyn odotetaan toteutuvan pian hyväksymisen jälkeen.

Konserni ilmoittaa jatkavansa voimakasta kavustrategiaansa ja tähtäävänsä yhdeksi johtavista konevuokrausyhtiöistä Euroopassa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat