Mainos

Ramadan on kärsimysnäytelmä miljoonille tupakoitsijoille

Tupakantuska ja nikotiinin vieroitusoireet ovat miljoonien muslimien arkea islamin paastokuukauden, Ramadanin aikana. Päivittäinen paasto kestää aamun sarastuksesta auringonlaskuun, ja sinä aikana muslimin on pidättäydyttävä kaikista nautinnoista - ruoan ja juoman lisäksi luonnollisesti tupakoinnista.

Moni pyrkii lieventämään vieroitusoireitaan mitä erilaisimmin keinoin. Osa tupakoitsijoista muuttaa Ramadanin aikana vuorokausirytmiään niin, että he nukkuvat koko päivän.

Toiset taas turvautuvat korviketuotteisiin. Suosittu korvike muslimimaissa on paan - arekapähkinöistä ja tupakasta valmistettu pureskeltava tuote. Pahimmista tupakantuskista kärsivät eivät edes yritä olla tupakoimatta, vaan siirtyvät julkisilta paikoilta syrjemmälle sauhuttelemaan.

Ramandanin aikana kärsityt vieroitusoireet eivät muslimimaissa ole mikään pieni ongelma. Tilastojen mukaan esimerkiksi Jordaniassa yli 60 prosenttia miehistä tupakoi. Tunisiassa miesväestöstä savuttelee lähes puolet, Syyriassa ja palestiinalaissalueilla luku on lähes 40 prosenttia.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.