Mainos

Ramadan alkoi tuhoisalla pommi-iskulla

Yhdysvaltain joukot ovat ennustaneet, että Irakin väkivaltaisuudet lisääntyvät entisestään ramadanin aikana.

Paastokuukausi ramadan alkoi tänään tuhoisalla pommi-iskulla Irakin pääkaupungissa Bagdadissa. Huoltoaseman läheisyydessä räjähtänyt autopommi surmasi 31 ihmistä ja haavoitti 30:tä. Voimakas pommi räjähti shiiojen asuttamassa Sadrin kaupunginosassa.

Suuri osa uhreista oli naisia ja lapsia, jotka olivat jonottamassa polttoainetta ruoanlaittoa varten.

Iskun tekijäksi ilmoittautui sunnikapinallisryhmä, joka kertoi halunneensa kostaa Muqtada al-Sadrin Mahdi-armeijalle sunneja vastaa tehdyt hyökkäykset.

Räjähdys vavisutti Sadrin aluetta paastokuukausi ramadanin ensimmäisenä päivänä. Sunneilla ramadan alkoi tänään, ja shiioilla se on alkamassa huomenna. Yhdysvaltain joukot ovat ennustaneet, että väkivaltaisuudet lisääntyvät entisestään ramadanin aikana.

Irak sanoi ottaneensa kiinni äärijärjestö Ansar al-Sunnan paikallisen johtajan. Irakin valtiollinen televisio kertoi, että Muntasir al-Jiburi pidätettiin Muqdadijan kaupungissa noin 80 kilometriä Bagdadista koilliseen. Hänen kerrottiin olevan ääriryhmän johtaja Dijalan maakunnassa.

Pidätyksen yhteydessä kiinni otettiin myös al-Jiburin kaksi avustajaa. Pidätyksestä kertoneen armeijan komentajan mukaan miehet olivat suunnitelleet hyökkäyksiä Muqdadijassa.

Järjestö on yksi Irakin neljästä johtavasta kapinallisryhmästä. Sitä pidetään myös terroristiverkosto al-Qaidan Irakin-haaran läheisenä yhteistyökumppanina. Ansar al-Sunna on ilmoittanut tehneensä lukuisia itsemurhaiskuja ja surmanneensa useita sieppaamiaan ihmisiä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.