Rallitähti lupasi jatkoa hätäavuksi hälytetylle uudelle kartturilleen, vaikka myös haasteita oli – "En oikein kuullut nuottia"

1:51
Kalle Rovanperä kävi Monte Carlon rallin lopuksi kovan sekuntitaiston Power Stage -pisteistä Thierry Neuvillea vastaan.

Rallin MM-sarjan viisinkertainen hopeamitalisti Hyundain Thierry Neuville joutui kovaan paikkaan vain muutama päivä ennen kauden 2021 avannutta Monte Carlon MM-rallia. 

Sopimusta kartanlukija Nicolas Gilsoulin kanssa ei syntynyt, joten belgialainen joutui etsimään pikahälytyksellä uuden nuotinlukijan. Gilsoulin korvaajaksi löytyi niin ikään belgialainen Martijn Wydaeghe.

Neuvillen ja Wydaeghen avauskisa toi kolmannen sijan Monte Carlon MM-rallissa. Viime vuoden voittajalta oli toki lupa odottaa enemmän, mutta uuden kartturin kanssa homma oli normaalia vaikeampaa.

Jatkuuko yhteistyö Wydaeghen kanssa myös tulevissa kisoissa?

– Kyllä, luulen niin. Ainakin yhteistyö jatkuu seuraavassa rallissa. Martijn on silloin autossa. Jos hän tekee hommat oikein ja niin kuin toivon, hän on mukana monessa rallissa tällä kaudella, Neuville vahvisti.

– Hän on vakuuttanut minut. Hän oli aina perillä tilanteesta, jopa ennen avauspätkää. En huomannut mitään hermoilua. Olin ehkä jopa enemmän hermona ennen ensimmäistä erikoiskoetta kuin hän.

Neuville myönsi, että palkintosija Montesta oli hänelle yllätys. Belgialainen uskoi, että yhteistyö uuden, vasta muutama päivä ennen kisan alkua palkatun Wydaeghen kanssa ei löydy kovin nopeasti.

– Se oli vain reilu viikko sitten, kun jäin ilman kartturia outoon tilanteeseen. Meidän piti tehdä päätös ja päätimme jatkaa Martijnin kanssa. Meillä ei ollut mitään odotuksia tähän kisaan, koska emme valmistautuneet yhtään yhdessä. Olen ollut tässä rallissa aiemmin nopea, mutta en odottanut, että voisin nyt olla podiumilla, Neuville myönsi.

– Martijn sai nuottini aiemmilta vuosilta vasta viime lauantaina. Tämä viikonloppu ei varmasti ollut helppo. Välillä meillä oli vaikeita pätkiä, mutta moni erikoiskoe meni myös hyvin. Meidän on vielä vähän löydettävä vauhtia, mutta on tärkeää, että saimme tästä viikonlopusta hyvin itseluottamusta.

Yksi haaste uudessa kartturissa oli myös uudenlainen ääni kuskin korvanapissa.

– Meillä oli vähän ongelmia hänen äänensä kanssa. Se oli niin erilainen edelliseen kartturiini verrattuna. En oikein ensimmäisenä päivänä kuullut hänen nuottiaan, mutta sekin on kehittynyt koko ajan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja