Rallinvastustajat katkaisivat kadun Jyväskylässä

Poliisin arvion mukaan paikalla on viitisenkymmentä mielenosoittajaa.

Jyväskylän seudun MM-ralleja vastustavat mielenosoittajat ovat iltapäivällä katkaisseet autoliikenteen noin korttelin matkalta Jyväskylän keskustassa. Poliisi ohjasi liikennettä mielenosoituspaikan ohi.

Iltapäivän kestänyt mielenilmaus sisälsi musiikkia ja tanssia kadulla sekä leikkiautoilla ajetut Jyväskylän Pienajot. Vastaavia kadunvaltauksia on järjestäjien mukaan tehty Jyväskylässä useana aiempanakin vuotena, ei tosin joka vuosi juuri rallien aikaan.

Mielenosoittajat kokoontuivat yhden, kahden paikkeilla iltapäivällä Puistokadulle, Yliopiston ja Yrjönkadun väliselle osuudelle. Mielenilmaus kesti iltaseitsemään ja sujui poliisin mukaan rauhallisesti.

Komisario Sami Salo ralliajojen järjestyksenpitoon keskittyvästä poliisin työryhmästä arvioi, että mielenosoittajia oli 60-70. Järjestäjien mukaan taas väkeä oli paikalla parisataa henkeä.

Salon mukaan poliisi varautui mielenosoitukseen etukäteen ja oli siitä alustavasti selvillä jo alkuviikosta. Lain vaatimaa ilmoitusta poliisille mielenilmauksesta ei kuitenkaan tehty.

Järjestäjien mukaan kadunvaltaustapahtuman luonteeseen kuuluu se, että etukäteen ei kerrota mikä paikka kaupungilla aiotaan vallata pois autoliikenteeltä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat