Rallimestari Marcus Grönholmin hankala paluukisa sai jatkoa – "Vähän jo naurattaa"

Teemu Suninen spinnasi rajusti päin puuta 1:35
Kooste lauantain aamupäivän lenkistä: Suninen ajautui penkkaan.

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm tekee yhden kisan mittaisen paluun WRC-auton puikkoihin Ruotsin MM-rallissa. Inkoolainen oli ongelmissa heti perjantaiaamuna, kun ohjelmaa riitti kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella.

Lopulta Grönholm joutui keskeyttämään ulosajon vuoksi. Lauantaina "Bosse" jatkoi Ralli2-säännön turvin, mutta ongelmia oli jälleen.

– Koko iltapäivän oli jotain outoa jarruissa. Heti kun lähdettiin huollosta, niin pedaali tuntui pehmeältä. Viimeisellä kunnon pätkällä katosi kokonaan jarrut, Grönholm manasi lauantain päätteeksi.

– Sitten tehtiin kauheat huoltotoimenpiteet ja saatiin ne jotenkin toimimaan noille yleisöpätkille. Yksi pyörä ei edestä toiminut ollenkaan, kun sieltä vuosi nesteet. Aika paljon on ollut tapahtumia.

Haaveet edes kohtuullisista sijoituksista ovat karisseet ulosajojen ja jarruongelmien myötä.

– Jos sunnuntaina olisi vähän pakkasta, niin saisi ajaa kerrankin puhtaasti. Vähän jo naurattaa. Ei tässä mitään stressiä ainakaan ole. Eka päivä meni miten meni. Lauantaiaamu meni ihan ok, mutta iltapäivä oli aika hankalaa. Tällaista tämä on, Grönholm sanaili.

– Ei ainakaan ajettu ulos lauantaina, se on positiivista. On aika karmeaa olla ekana autona tiellä toisella lenkillä. 

Ralli jatkuu sunnuntaina klo 8.50. Jäljellä on vielä kolme erikoiskoetta. 

Lue myös:

    Uusimmat