Mainos

Rakkaustarinan traaginen loppu: 115 vuotta yhdessä ollut kilpikonnapari "erosi"

Pitkässä parisuhteessa voi tulla joskus seinä vastaan, vaikka yhteistä taivalta olisi takana yli vuosisata.

Näin on ainakin käynyt Itävallassa Klagenfurtin eläintarhassa, jossa ihmetellään, miksi koko elämänsä yhdessä eläneet 115-vuotiaat kilpikonnat eivät enää siedä toisiaan.

Kilpikonnat Bibi ja Poldi ovat olleet pari kauemmin kuin kukaan muistaa. Konnat ovat eläneet yhdessä Klagenfurtin eläintarhassa Itävallassa 36 vuotta ja sitä ennen Baselin eläintarhassa Sveitsissä.

– Kukaan ei tiedä, miksi ne ovat ajautuneet erilleen. Ne eivät nyt vain näytä sietävän toisiaan, eläintarhan johtaja Helga Happ kertoo.

Eläintarhassa pariskunnan ”ero” huomattiin, kun naaraskilpikonna Bibi hyökkäsi puolisonsa kimppuun ja puraisi irti palasen tämän kilvestä. Bibi jatkoi hyökkäyksiä, kunnes se siirrettiin toiseen aitaukseen.

Vaikka jättikilpikonnilla ei olekaan hampaita niin niiden leuat ovat vaarallisen voimakkaat. Eläintarhassa pelättiinkin, että konnat tappavat toisensa, jos niitä ei eroteta.

Tarhassa yritetään kuitenkin hieroa sopua pariskunnan välille ruokkimalla niitä yhdessä "romanttisesti" ja houkuttelemalla niitä leikkimään toistensa kanssa.

– Saimme kuulla, että on todella harvinaista, että eläimet jotka ovat olleet näin monia vuosia yhdessä eroaisivat. Yritämme saada eläimet toimimaan yhdessä ja toivomme että ne löytäisivät jälleen yhteisen sävelen.

Toistaiseksi pysyvää sopua ei ole kuitenkaan vielä syntynyt.

– En tiedä miksi näin on käynyt. Ehkä se on seniiliä jääräpäisyyttä, Happ naurahtaa.

(MTV3 - EBU)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.