Mainos

Rakkaus-viruksen kehitysversio odotettua kesympi

Uusi tuhoisa tietokonevirus on liikkeellä. Todennäköisesti Japanista tänään lähtenyt tietokonevirus saattaisi yltyä hyvinkin tuhoisaksi, jos se pääsisi leviämään laajalle. Tuhoa se on kuitenkin tehnyt odotettua vähemmän.

Rakkauskirje-virus saastutti miljoonia koneita

Tänään liikkeelle lähtenyt uusi tietokonevirus näyttää jäävän varsin kesyksi verrattuna edelliseen Loveletter-virukseen. Tietoturvayritys F-Securen tutkimuspäällikön Mikko Hyppösen mukaan alkuiltaan mennessä Suomessa ei ollut raportoitu yhtään tartuntaa, ja esimerkiksi Saksassa virus kaatoi vain muutamia koneita.

Tietokonevirus olisi voinut yltyä tuhoisammaksi, jos se olisi päässyt leviämään laajalle. Leviämistä saattaa kuitenkin hidastaa se, että Rakkausviruksen vuoksi monet yritykset paransivat tietoturvaansa. Viruksen voi tunnistaa sähköpostin nimiölehdellä olevasta "FW" tunnuksesta sekä siitä, että sähköpostin liite sisältää VBS (Visual Basic Script) -tiedoston. Tällaista viestiä ei missään nimessä pidä avata. VBS_NEWLOVE.A -niminen virus lähettää itsensä kaikkiin Microsoft Outlookin osoitekirjassa oleviin osoitteisiin.

Virus nimeää kaikki kovalevyn tai verkon työasemien tiedostot uudestaan ja lopulta tuhoaa ne, tehden koneen tai verkon lopulta käyttökelvottomaksi. Hyppösen mukaan järkevin keino suojautua virukselta on välttää liitetiedostojen avaamista ja päivittää virustorjunta.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.