Mainos

Rakkaus on lukittu Viipurissa

Joskus fakta ja fiktio sekoittuvat elämässä yllättävällä tavalla. Imatralainen Niemen perhe oli pääsiäispyhinä tutustumassa Viipurin linnaan, kun he huomasivat erikoisen taideteoksen - lukkojen keräyspaikan Linnansillan eteläpäässä.

- Ilmiönä tämä oli meille aivan tuntematon, mutta (tv-sarja) Salatuissa Elämissä on ollut jakso koskien tällaisia lukkoja. Päätimme heti, että tästä pitää ottaa kuva, kertoo perheen isä Kari Niemi.

Niemi harmittelee, että he eivät huomanneet kysyä paikan päällä lukkojen tarinaa. Perhe ottikin yhteyttä MTV:n uutisiin, ja epäilyt saivat vahvistuksen - lukot symboloivat rakkautta ja avioliiton kestävyyttä.

- Viipurin lukkoihin oli kirjoitettu miehen ja naisen nimiä sekä päivämääriä. Lisäksi monessa tunnustetaan rakkautta, Niemi kertoo.

Viipuri ei ole ainoa rakastavaisten kaupunki. Kuuluisia lukkokaupunkeja ovat muun muassa Italian Firenze ja Rooma, Japanin Mihama ja Etelä-Korean Soul. Tradition alkuperä on epäselvä, mutta sen leviämiseen ovat vaikuttaneet ainakin romanttiset kirjat ja elokuvat.

Pääosin lukkojen kiinnittämiseen suhtaudutaan suopeasti, mutta esimerkiksi Italian Firenzessä lukot ovat alkaneet olla jo ongelma. Lukot alkoivat vaikuttaa keskiaikaisen Ponte Vecchion sillan ulkonäköön, ja viranomaiset ovat kieltäneet niiden kiinnittämisen.

Viipurin kaiteeseen lukkoja silti mahtuu vielä.

- Käsittääkseni avain kuuluu heittää virtaan ikuisen rakkauden eleenä, Niemi kertoo.

- Seuraavan kerran kun menemme Viipuriin, viemme vaimon kanssa paikalle oman lukon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.