Mainos

Rakkaus, hellyys ja herkut joulun toivotuimmat lahjat

Rakkaus, hellyys ja hemmottelu ovat tänä vuonna joulun toivotuimmat lahjat. Rakkautta ja hellyyttä toivoo lahjaksi yli 40 prosenttia ja hemmottelua runsaat 30 prosenttia suomalaisista, kertoo Suomalaisen Työn Liiton teettämä tutkimus.

Toivelahjalistan kärkikolmikkoon yltävät myös herkut sekä ruoka- ja juomalahjat, joita toivoo saavansa viidennes kyselyyn vastanneista. Myös kirjat ja lehdet ovat säilyttäneet asemansa suosittuina lahjatoiveina.

Toivelahjoja aiotaan lahjoittaa myös omille läheisille. Kolmannes suomalaisista antaa lahjaksi herkkuja sekä ruokaa ja juomaa, ja yhtä suuri joukko uskoo kirjojen ja lehtien ilahduttavan lahjan saajaa. Rakkautta ja hellyyttä aikoo tavalla tai toisella lahjoittaa läheisilleen 30 prosenttia suomalaisista.

Riittävätkö rahat jouluvalmisteluihin?

Jouluvalmisteluihin ja lahjoihin käytettävän rahan riittävyys huolestuttaa suomalaisia nyt enemmän kuin vuosi sitten. Lisääntynyt huoli rahojen riittävyydestä ei kuitenkaan näy jouluun käytettävän rahan pienenemisenä, vaan jouluun panostetaan edelleen.

Kuluttajat arvioivat käyttävänsä jouluvalmisteluihin ja lahjoihin tänä vuonna keskimäärin 371 euroa, kun viime vuonna rahaa arvioitiin kuluvan 365 euroa.

Joululahjavalinnoissa kiinnitetään tänä vuonna entistä tarkemmin huomiota tuotteiden laatuun ja hintaan. Yli 30 prosenttia kuluttajista pitää hintaa nyt merkittävänä lahjan valintaan vaikuttavana tekijänä, kun se viime vuonna oli ratkaiseva kriteeri viidennekselle kuluttajista. Myös laatuodotukset ovat kasvaneet viime vuodesta.

Joulun pyhinä rentoudutaan ja syödään hyvin

Joulun pyhät suomalaiset aikovat tänäkin vuonna viettää perinteiseen tapaan. Yli puolet haluaa viettää pyhät rentoutuen ja leväten. Toiseksi suosituinta on jouluruuasta nauttiminen yhdessä perheen, sukulaisten ja ystävien kanssa.

Vähiten jouluna kiinnostavat työnteko, ravintoloissa juhliminen ja matkailu koti- tai ulkomailla. Vain yksi sadasta suomalaisesta ilmoittaa, ettei aio viettää lainkaan joulua.

Suomalaisetn Työn Liiton teettämä Suomalainen joulu 2009 -tutkimukseen vastasi 1 275 suomalaista.

Lähde: Ruokatieto

Kuvat: Lehtikuva

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.