Mainos

Rakkaudesta kirjaan -palkinto Putulan kyläkirjastolle

Ensimmäinen Rakkaudesta kirjaan -palkinto on myönnetty Putulan kyläkirjastolle. Tunnustus on 50 000 markkaa.

Suomen messusäätiö luovutti palkinnon Helsingin kirjamessujen avajaispäivänä tänään. Putulan kyläkirjastoa Hämeenkoskella ylläpitää Putulan kirjasto- ja kyläseutuyhdistys. Raadin mielestä olennaista on, että Putulan kyläkirjasto on täysin vapaaehtoisin voimin pystynyt koko ajan laajentamaan toimintaansa ja luomaan monipuolisen kirjavalikoiman ympärille keskuksen, johon niin nuoret kuin aikuisetkin voivat viikoittain kokoontua keskustelemaan.

Valintaraati toivoo, että ensimmäisen Rakkaudesta kirjaan -tunnustuksen myöntäminen Putulan kyläkirjastolle on kannustava esimerkki myös muille pienyhteisöille. On tärkeää rakentaa uusia omatoimisia keskuksia kirjallisuuden ja lukuharrastuksen vaalimiseksi.

-Putulassa ei lannistuttu, vaikka Hämeenkosken kunta lakkautti sivukirjaston vuonna 1988, kiittelee palkintoraadin puheenjohtaja, Suomen kustannusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Olli Arrakoski aktiivisia kyläläisiä.

Putulan kyläkirjasto toimii entisessä kestikievarissa. Putulassa on 80 vakituista asukasta, mutta kirjastossa on lainaajia vuodessa yli 200. Suurimman osan niteistä kirjasto saa lahjoituksina. Nyt kirjoja löytyy hyllyistä yli 7500. Kirjastotoiminnan lisäksi yhdistys on taltioinut kotiseututietoa ja pitänyt yllä yhteyksiä muihin alueen kyläseutuyhdistyksiin.

Rakkaudesta kirjaan -palkintoraatiin kuuluivat Arrakosken lisäksi professori Päivi Setälä, toimittaja Jarmo Papinniemi ja varatoimitusjohtaja Bror Felixson Suomen messuilta. Tunnustuspalkinto luovutetaan vuosittain Helsingin kirjamessujen yhteydessä. Sen tarkoitus on palkita yksityinen henkilö tai yhteisö, joka on todistettavasti pitkään ja johdonmukaisesti työskennellyt kirjallisuuden harrastamisen vahvistamiseksi ja syventämiseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.