Mainos

Rakkauden intiimit tuoksut

Hajuaisti on ihmisen ehkä laiminlyödyimmistä ja aliarvostetuin aisti. Tuoksut ja hajut ovat kuitenkin tärkeitä sekä keittiössä että makuuhuoneessa. Tantraseksissä tuoksuilla on erittäin tärkeä rooli.

Nenä kertoo onko ruoka hyvää ja tuoksut tuovat veden nälkäisen kielelle. Toisaalta ihmisenkin parinvalintaa ohjaa tuoksusignaalit, jotka kuitenkin ovat niin heikkoja, että tutkijat eivät tohdi puhua feromoneista.

Tuoksuja voi kuitenkin käyttää hyväkseen luodakseen tunnelmaa ja mielikuvia. Esimerkiksi tantraseksin opit käyttävät hajuaistia hyväksi, kun halutaan sytyttää seksuaalinen energia. Tiettyjen eteeristen öljyjen uskotaan nostattavan lempeä ja valmistavan mieltä seksuaaliseen tilaan.

Lilja, ruusu ja kirsikkapuu

Omat intiimit tuoksut voi sekoittaa vaikka apteekeista tai luontaistuotekaupoista löytyviin eteerisiin öljyihin. Jokaisella eri tuoksulla on hieman erilainen vaikutus ja niitä voi käyttää erilaisten mielentilojen herättämiseen.

Tantraan perehtyneiden mielestä parhaat tuoksuöljyt ovat santeliöljy ja kamferi. Myös ruusu ja jasmiini on yhdistetty rakkauteen ja viettelyyn jo muinaisista ajoista lähtien. Intiasta kotoisin olevasta santelipuusta saatu santeliöljy on tuoksultaan makea ja sen kerrotaan parantavan seksuaalisen kylmyyden. Santeliöljyn tuoksu on voimakkaasti afrodiisinen eli seksuaalisuutta nostattava.

Jasmiini puolestaan herättää miehen seksuaalisuuden ja luo fyysistä ja emotionaalista lämpöä. Se on vapauttava kukkaistuoksu ja auttaa syventämään tunteita. Tantrassa ruusu puolestaan koetaan kaikista feminiinisimmäksi tuoksuksi. Se yhdistetään voimakkaasti rakkauteen, parantamiseen ja viettelyyn ehkä juuri sen hormonaalista tasapainoa elvyttävien vaikutustensa takia.

Kokeile myös inkivääriä tai basilikaa. Jälkimmäisen maine seksuaalisen energian sytyttäjänä on vailla vertaa. Sen luvataan terävöittävän aisteja ja myös poistavan päänsärkyä ja migreeniä. Inkivääri yhdessä mustapippurin kanssa lämmittävät kehoa ja sydäntä, kun puolestaan salvia antaa lupauksen euforiasta.

Jos elämässä on paljon paineita tai jos makuuhuoneeseen siirtyminen luo ylimääräistä jännitystä, kannattaa ehkä kokeilla rauhoittavaa katajaa, joka poistaa pelkoa ja jännitystä. Pomeranssi ja laventeli puolestaan lisäävät mielen tasapainoa, rauhaa ja tyyneyttä.

Teksti: Vilja Rydman

Lähde: Wikipedia, Nitya Lacroix: Tantra ja rakastamisen taito

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.