Mainos

Raketti-isku hotelliin Bagdadissa

Yhdysvaltain apulaispuolustusministeri Paul Wolfowitz selvisi vahingoittumattomana, kun hänen majapaikkaansa tehtiin raketti-isku Bagdadissa.

Yksi ihminen on kuollut ja ainakin 15 loukkaantunut bagdadilaiseen hotelliin aamulla suunnatussa raketti-iskussa. Myös Yhdysvaltain apulaispuolustusministeri Paul Wolfowitz oleskeli samassa Rashid-hotellissa, mutta selvisi vammoitta.

Iskun jälkeen Wolfowitz painotti toimittajille, että Yhdysvallat ei aio luopua tehtävästään tasapainon saamiseksi Irakiin. Wolfowitz sanoi, että vahvistamattomien tietojen mukaan yksi amerikkalainen olisi saanut iskussa surmansa.

Hän kuvasi iskua "kuolevan rikollishallinnon epätoivoiseksi teoksi", ja vakuutti Yhdysvaltain jahtaavan säälittä iskun tehneitä rikollisia, jotka pyrkivät horjuttamaan järjestystä Irakissa. Samalla hän ilmaisi myötätuntonsa iskun uhrien omaisille.

Irakin sodan kannattaja

Wolfowitz tunnetaan Irakin sodan vahvana kannattajana. Hän on viime aikoina korostanut tarvetta perustaa mm. uusi Irakin armeija, poliisilaitos ja rajavalvonta. Wolfowitz saapui Irakiin perjantaina nelipäiväiselle matkalle. Matka on toinen kolmen kuukauden sisällä. Eilen Wolfowitz vieraili Tikritissä helikopterilla. Muutamia tunteja hänen vierailunsa jälkeen amerikkalainen sotilashelikopteri joutui kranaatti-iskun kohteeksi.

Iskun jälkeen Yhdysvaltain turvallisuusjoukot johdattivat Wolfowitzin ulos rakennuksesta. Silminnäkijät kertoivat ministerin vaikuttaneen rauhalliselta. Tiettävästi kukaan hänen seurueestaan ei haavoittunut.
Silminnäkijöiden mukaan raketit tuhosivat huoneita Wolfowitzin käytössä olleen 12. kerroksen alapuolella.

Ristiriitaista tietoa hyökkäyksestä

Tiedot hyökkäyksen kulusta olivat ensialkuun ristiriitaisia. Yhdysvaltain armeijan edustajat kertoivat myöhemmin, että generaattoriksi naamioitu raketinheitin oli tuotu auton vetämässä peräkärryssä muutaman sadan metrin päähän hotellista. Raketinheitin toimi ajastimella. Irakilaisten vartiomiehet kävivät lyhyen tulitaistelun iskun tekijöiden kanssa, jolloin kaksi heistä haavoittui.

Ensin kerrottiin, että 6 - 8 rakettia olisi osunut hotelliin. Myöhemmin nimetön lähde sanoi, että raketteja oli 29. I
Joitakin haavoittuneita tuotiin ulos hotellista paareilla ja lieviä vammoja kärsineet kävelivät ulos omin jaloin. Turvatoimia hotellin ympärillä kiristettiin iskun jälkeen entisestään, eikä ketään päästetty sisälle. Hotellista evakuoitiin parisataa ihmistä.

Yhdysvallat varoitti eilen, että ääri-islamilaiset olivat suunnittelemassa pommi-iskua. Tarkkoja tietoja suunnitelmasta tai iskun kohteesta ei kuitenkaan ollut.

(MTV3-Reuters)

(Seitsemän uutiset 26.10.2003)

Yhdysvaltain puolustusministeriö ei usko Wolfowitzin olleen raketti-iskun pääasiallisena kohteena.

(Kymmenen uutiset 26.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.