Mainos

Rakentaminen lisääntyy etenkin pääkaupunkiseudulla

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan rakennuslupia myönnettiin viime vuoden marraskuussa viidennes enemmän kuin edellisvuonna. Kuutiometreissä laskettu lupamäärän kasvu oli kaikkiaan 2,4 miljoonaa kuutiometriä.

Betonimylläri

Kolmannes lupakuutioista myönnettiin pääkaupunkiseudulla, missä liikerakentamiseen myönnettyjen lupien kuutiomäärä oli poikkeuksellisen suuri. Asuntojen rakennusluvissa kasvua oli 10 prosenttia edellisvuotista enemmän. Lähes 2 000 uutta asuntoa sai rakennusluvan marraskuussa.

Tammi-marraskuussa koko uudisrakentamiseen myönnettiin lupia kaikkiaan 39 miljoonan kuutiometrin edestä, mikä oli 3 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana vuotta aiemmin. Asuntorakentamisen lupia tammi-marraskuussa myönnettiin yhteensä 13 prosenttia edellisvuotista enemmän eli kaikkiaan 35 500 uuden asunnon rakentamiseen.

Liike- ja toimistorakennuksille myönnettyjen lupien kuutiomäärä oli 39 prosenttia edellisvuotista suurempi. Teollisuusrakennusten lupakuutiot vähenivät kahdeksalla prosentilla ja julkisten palvelurakennusten lupakuutiot seitsemällä prosentilla vuoden 1998 tammi-marraskuuhun verrattuna.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.