Mainos

Rakentaminen kasvaa tuntuvasti

Rakentaminen vilkastui jo viime vuonna ja kasvu jatkuu. Alan yritykset povaavat tämän vuoden rakentamiseen kymmeneksen lisäystä. Varsinkin valtion tukema asuntotuotanto vetää.

Rakennusteollisuuden keskusliiton mukaan viime vuonna rakennettiin aiempaa selvästi enemmän urheilu- ja kokoontumishalleja, varasto- ja maatalousrakennuksia sekä valtion tukemia asuntoja. Teollisuushalleja sekä myymälä- ja toimistotilaa sen sijaan tehtiin aiempaa vähemmän.

Lamasta huolimatta rakennuksia on koko ajan jonkin verran korjattu. Nyt jo puolet talonrakentamisen arvosta syntyy korjausrakentamisesta, ja korjaaminen työllistää yli puolet rakennustyöväestä.

Rakennusteollisuuden keskusliiton toimitusjohtajan Terho Salon mukaan rakennusalan työllistyminen on tähän asti ollut liian paljon suoraan työnhakijoiden ja työnantajien aktiivisuuden varassa. Hän toivoo työvoimahallinnolta nykyistä suurempaa panosta.
-Rakennusurakoitsijat toivovat työvoimahallinnolta kykyä seuloa työttömistä työnhakijoista sopivimmat ilmoitettuun tarpeeseen, Salo sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.