Mainos

Rakentaminen edelleen vauhdikasta

Suomen toimitila-ja rakennuttajaliitto Raklin tuore suhdannetiedote kertoo, että asuntojen ja toimitilojen kova kysyntä jatkuu pääkaupunkiseudulla. Rakentaminen on vilkasta ja uusien hankkeiden käynnistäminen on saanut vauhtia syksyn aikana. Myös ensi vuodeksi on suunnitteilla useita rakennushankkeita.

Asuntojen ja toimitilojen hinnat ja vuokrat nousevat edelleen. Työvoiman vähyys voi tosin rakennusalalla tulla ongelmaksi. Ylikuumenemisilmiöitä ei kuitenkaan vielä ole näkyvissä.

Tarjoushintojen vuosinousu on pysynyt noin 10 prosentin tasolla viime vuoden syksystä lähtien. Vuosinousun ennakoidaan nyt alenevan, vaikka hintojen nousu jatkuukin.

Uusien toimitilahankkeiden käynnistymisvauhdin aleneminen on merkinnyt toimitilapuolen tarjoushintojen nousun jäämistä jo nyt selvästi edellä mainitun lähes 10 prosentin alapuolelle. Vastaavasti vilkas asuntorakentaminen näkyy asuntorakentamisen tarjoushintojen selvästi yli 10 prosentin kasvuna. Monet urakoitsijat rakentavat mieluummin omia kohteita, kuin tarjoavat urakoita. Alihankintapuolella nousuvauhti on ollut selvästi hitaampi. Vuosimuutos on 2 prosentin tasolla.

Suhdannetiedotteen mukaan tarjoushintojen kilpailu on tänä vuonna ollut kiristymässä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.