Mainos

Rakennusvalvontavirasto: Suurimmassa osassa rakennustyömaista huomautettavaa

Helsingin Rakennusvalvontavirasto joutuu huomauttamaan lähes jokaisesta pääkaupunkiseudulle rakennettavasta sade- ja kosteussuojasta rakennusyrityksille.

Rakennusteknisen osaston päällikön Risto Levannon mukaan kaksi kolmasosaa kosteussuojista on puutteellisia.

– Joudumme antamaan suullisen huomautuksen arviolta kahdelle kolmasosasta rakennustyömaista. Yleisin ongelma on juuri kosteudenhallinta ja rakennuksen sääsuojaus, rakenneyksikön päällikkö Levanto Helsingin Rakennusvalvontavirastosta kertoo.

Levannon mukaan ensimmäiset huomautukset hoidetaan keskustelemalla rakennusyrityksen kanssa, mutta yli 30 prosenttia yrityksistä kieltäytyy ymmärtämästä puhetta, ja Rakennusvalvontavirasto joutuu puuttumaan huolimattomuuteen lisää.

– Kolmasosassa tapauksista joudumme puuttumaan enemmän kuin ensimmäisten keskustelujen verran. Jätkäsaaren Hitas-asunnon tapauksen kaltaisia määräyspöytäkirjoja joudumme kuitenkin onneksi tekemään vähemmän, Levanto tarkentaa.

Levanto arvioi, että puutteellisen rakentamisen ja siitä aiheutuvien kosteusvaurioiden syynä on rakennusyritysten ketjuttaminen ja liian kiire rakennusaikataulu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.