Mainos

Rakennustyömailla jo pulaa ammattimiehistä

Ammattimiehistä on rakennuksilla jo pulaa. Koko maassa työttömänä on silti miltei joka viides liiton jäsen.

Rakennustyömailla ammattimiehistä on jo pula. Rakennusliiton Keski-Suomen aluetoimiston mukaan edellisen kerran yhtä hyvä tilanne on ollut 80-luvun lopulla.

Työvoimatoimistoissa oli kesäkuun lopussa lähes 300 000 työtöntä työnhakijaa. Työpaikkoja oli avoinna enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Työpaikkojen määrä lisääntyi eniten kaupallisella ja talonrakennusalalla. Silti talonrakennuspuolen 15 000 työttömästä työnhakijasta kaksi kolmesta on ammattimiehiä.

Jyväskylän Lutakossa muurataan taloja vauhdilla ja rakennusliiton toimistossa on syytä tyytyväisyyteen.
Vilkas rakentaminen Jyväskylän seudulla on kohentanut Keski-Suomen rakennusalan työllisyyttä. Talonrakennuspuolella työttömien työnhakijoiden määrä putosi koko maassa edellisvuodesta yli tuhannella.

Työllisyystilanne paranee entisestään elo-syyskuussa. Avoimia työpaikkoja on jo siinä määrin, että ammattimiehistä on pulaa. - Suurin mikä tarvitaan niin on kirvesmiehet ja sitten muurareita jonkun verran. Sähkö, ilmastointi ja putkipuolella on, mitä olen heidän kanssaan jutellut, on sama juttu, että miehistä on pula. Samoin sitten maalarit. Maalareilla tuntuu olevan kovasti töitä tällä hetkellä, työmaamestari Juha Martikainen YIT:ltä kertoo.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 24.07.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.