Mainos

Rakennusteollisuus tekee selvityksen kattoturmista

Rakennusalan etujärjestö pitää alkuvuoden aikana sattuneita kattoturmia outoina, koska tuhansien julkisten rakennusten kunto tarkistettiin muutama vuosi sitten tapahtuneiden turmien jälkeen.

Rakennusalan etujärjestö Rakennusteollisuus tekee oman selvityksen viimeaikaisista kattoturmista. Järjestö tutkii, oliko 1990-luvun rakentamisessa jokin virhe, joka voi johtaa kattojen ja rakennusten sortumisiin.

- Tilanne ihmetyttää, kun kymmenen vuotta moitteettomasti toimineet rakennukset ovat yhtäkkiä ongelma. Omalta osaltamme selvitämme, oliko silloin rakentamisessa jokin systeemivirhe tai puute, joka vaikuttaa rakennuksen ikääntymiseen, sanoi järjestön toimitusjohtaja Terho Salo.

Salo pitää tänä vuonna sattuneita kattoturmia outoina siksikin, että yli 7000 julkisen rakennuksen kunto tarkistettiin jo pari vuotta sitten tapahtuneiden turmien jälkeen. Rakennusteollisuus oli mukana ympäristöministeriön järjestämässä selvityksessä.

- Tarkastuksessa käytiin läpi rakennuksia, joissa nyt on ollut ongelmia. Esimerkiksi kauppaketjut tarkastivat omat rakennuksensa, ja niiden piti olla kunnossa, Salo jatkoi.

Aiempien turmien jälkeen ympäristöministeriö määräsi uudisrakennuksille ulkopuolisen tarkastajan, jos rakennus on luokiteltavissa rakennustekniikaltaan ja käyttötarkoitukseltaan riskialttiiksi. Uudistus tulee voimaan ensi vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.