Rakennusmiesten jouluyllätys riemastutti lapsia Jyväskylässä – nosturi laski kontillisen lahjoja päiväkodin pihaan: "Pienimmät tulivat ihan halaamaan, siitä tuli lämmin olo"

2:47
Katso videolta liikuttava rakennusmiesten jouluyllätys päiväkodin lapsille!

Jyväskyläläinen Noora Inkeroinen vei lapsiaan tutustumaan uuteen päiväkotiinsa, kun viereisen rakennustyömaan työntekijät tarjosivat heille ikimuistoisen yllätyksen.

Inkeroinen oli tiistaina vienyt 3- ja 1-vuotiaat lapsensa tutustumiskäynnille jyväskyläläiseen päiväkotiin, jonne lapset tulisivat tammikuussa menemään päivähoitoon.

Käynnin päätteeksi äiti oli lastensa kanssa tarhan pihalla, jossa oli ulkoilemassa myös useampi päiväkotiryhmä. Yllättäen taivaalta laskeutui päiväkodin lasten iloksi todellinen jouluyllätys.

Kontillinen lahjoja nosturilla

– Viereisen työmaan rakennusmiehet laskivat päiväkodin pihaan ihan korkeuksista nosturilla kontin täynnä joululahjoja. Kaikki lapset ryntäsivät suoja-aidan viereen tuijottamaan, kun se laskeutui. Sitten he avasivat aidan ja toivat kontista pulkilla lahjat lapsille, Inkeroinen kertoo.

Inkeroinen kertoo yllätyksen olleen niin päiväkodin henkilökunnan kuin lastenkin mieleen. Hänen mukaansa myös rakennusmiehet näyttivät hyvin iloisilta.

– Lahjoina oli rakennustyömaan suojatarviketta ja leikkikaivureita, joilla voi kaivaa hiekkalaatikkoa. Ainakin kolme pulkallista oli täynnä paketteja. Kaikille lapsille riitti avattavaa.

Joulutempaus jäi Inkeroisen mukaan ainakin hänen lastensa mieleen, sillä heidän mukaansa paras asia vierailulla päiväkotiin oli ollut rakennustyömaa.

Rakennusfirma kertoo yllätyksen taustoista

Hyvän mielen tempauksen takana oli rakennusliike Lapti, jolla on Jyväskylässä suuri työmaa kyseisen päiväkodin vieressä.

Rakennusliikkeen Keski-Suomen aluejohtaja Samuli Heino paljastaa, että idea "raksa-aiheisten" lahjojen antamiseksi lapsille nosturilla oli tullut yrityksen työturvallisuuspäälliköltä Jukka Moilaselta.

– Päiväkodin lapset olivat ihmetelleet työmaan tekemisiä turva-aidan takaa. Pohdittiin, että voitaisiin piristää lapsia ja kehitellä vähän lahjoja. Keksimme, että nosturilla saa sopivasti laskettua lahjakontin päiväkodin pihaan, Moilanen kertoo.

Lahjojen lisäksi päiväkodin pihaan tuotiin joulukuusi ja valoja. Moilasen mukaan jouluyllätyksen riemastunut vastaanotto toi iloa myös lahjan antajille.

– Kun olimme nostaneet lahjat pihaan, jotkut pienimmät tulivat ihan halaamaan. Siitä tuli lämmin olo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja