Mainos

Rakennuslupien myöntäminen hiipui elokuussa

Rakennuslupia myönnettiin elokuussa 2,6 miljoonan kuutiometrin verran eli 28 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten, selviää Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston ennakkotiedoista.

Liike- ja toimistorakennusten lupakuutiot vähenivät runsaan kolmanneksen ja teollisuus- ja varastorakennusten lupakuutiot puoleen vuotta aiempaan verrattuna. Myös asuntorakentamiseen lupia myönnettiin vähemmän kuin viime vuoden elokuussa.

Tammi-elokuussa liike- ja toimistorakennuksille myönnettyjen lupien kuutiomäärä oli kuitenkin yli neljänneksen edellisvuotista suurempi. Myös asuinrakennuksille lupia myönnettiin tammi-elokuussa enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Kaikkiaan rakennusluvan sai 25 500 uutta asuntoa, mikä oli seitsemän prosenttia edellisvuotista enemmän. Sen sijaan teollisuus- ja varastorakentamiseen lupia myönnettiin tammi-elokuussakin vähemmän kuin vuosi sitten.

Koko uudisrakentamiseen myönnettyjen lupien kuutiomäärä oli prosentin verran pienempi kuin viime vuoden tammi-elokuussa. Tilastokeskuksen mukaan elokuun ennakkotietoihin on suhtauduttava varovaisesti, koska väestötietojärjestelmän uudistus on hidastuttanut jonkin verran rakennuslupatietojen saamista.

Tämän vuoksi tavanomaista suurempi osa tiedoista puuttuu vielä tilastoista.Tilastokeskuksen rakennuslupatilasto perustuu kuntien rakennusviranomaisten ilmoituksiin myönnetyistä rakennusluvista.
(STT)
Rakentamisesta ja remontoimisesta enemmän MTV3 Internetin Rakenteilla-sivuilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.