Mainos

Rakennuslupien määrä vähentynyt

Rakennuslupia myönnettiin toukokuussa kaikkiaan 3,7 miljoonan kuutiometrin edestä eli yhdeksän prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Julkisia rakennuksia ja vapaa-ajan asuinrakennuksia lukuunottamatta kaikkien rakennustyyppien kuutiomäärät vähenivät vuodentakaisesta.

Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston ennakkotiedoista. Tammi-toukokuussa koko uudisrakentamiseen myönnettyjen lupien kuutiomäärä oli kuitenkin vielä prosentin verran suurempi kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Kaikkiaan lupia myönnettiin runsaan 17 miljoonan kuutiometrin rakentamiseen. Liike- ja toimistorakentamisen lupakuutiot lisääntyivät viime vuoden tammi-toukokuusta viidenneksen eli 3,5 miljoonaan kuutiometriin. Tästä määrästä yli puolet oli pääkaupunkiseudulla.

Maatalousrakennuksille myönnettyjen lupien kuutiomäärä sen sijaan oli neljänneksen pienempi kuin tammi-toukokuussa vuosi sitten. Rakennusluvan sai ajanjaksolla yli 16000 uutta asuntoa, mikä on viisi prosenttia edellisvuotista enemmän.

Kerrostaloasuntojen lupamäärä kasvoi 16 prosenttia kun taas omakotiasunnoille lupia myönnettiin kuusi prosenttia vähemmän kuin viime vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.